Duurzaamheid

Hotsofa gaat voor een duurzame toekomstbestendige wereld en probeert binnen haar invloedssfeer hieraan bij te dragen. Het streven naar een circulaire economie is hierbij leidend.

Dit betekent maximaal hergebruik van materialen en grondstoffen en het voorkomen van afval. Lees hier meer over de Circulaire economie.

Hotsofa duurzaamheid

Productie in Nederland

De productie vindt plaats bij DF in Velsen-noord waardoor onnodig transport wordt voorkomen Kijk hier naar een video met beelden van de productie.

Voorkomen afvalstoffen

Door een uitgekiende maatvoering zijn bij de productie van Hotsofa de zaag- en snijverliezen minder dan 5% waardoor het ontstaan van afval van hout en stof is geminimaliseerd.

Promotie wollen stoffen

De huidige productiewijze van meubelstoffen (textiel) is in essentie sterk milieubelastend.

Hierbij zijn wollen stoffen aanzienlijk minder milieubelastend dan kunststoffen zoals poly-urethaan en vinyl (kunstleer).

Om die reden kiest Hotsofa bewust voor de promotie van wollen stoffen.

Circulair ontwerp

Door het modulaire ontwerp zijn (beschadigde) onderdelen eenvoudig te demonteren en te vervangen. Door de keuze voor hoogwaardige materialen heeft Hotsofa een extreem lange levenscyclus.

Duurzaam beheer

Hotsofa ontwikkelt in samenwerking met Heutink (exclusief leverancier Hotsofa voor scholen) een programma van duurzaam beheer en onderhoud waarbij het goed functioneren van de banken periodiek wordt gecontroleerd en een afgeschreven stoffering tijdig wordt vervangen. Hierbij worden gereinigde gebruikte RVS poten ingezet zodat de bank als nieuw een volgende gebruikscyclus ingaat.

Duurzame ketenpartners

Hotsofa kiest voor ketenpartners die op duurzaamheid bovengemiddeld in hun branche presteren.

Stoffenproducent Kvadrat (Denemarken) voert een krachtig duurzaamheidsbeleid en borgt dit in meerdere certificaten. Lees hier meer over het het duurzaamheidsbeleid van Kvadrat.

Logistiek dienstverlener Jan Krediet is gespecialiseerd is in het transport van meubels. Haar duurzaamheidsambitie toont ze met certificering volgens het keurmerk Lean and Green.

Lees hier meer over Jan Krediet.

Offerte of stofstalen ontvangen?

Bent u enthousiast geworden? Ontvang dan een offerte of stofstaal in huis!