Plintradiator

Een plintradiator is een lage radiator die veel wordt toegepast voor grote raampartijen, maar ook tegen gesloten muren. 

Kenmerkend voor een plintradiator is de beperkte hoogte, de lage positionering ten opzichte van de vloer en het slanke ontwerp.

Voordelen van een plintradiator

De plintradiator wordt vaak over de volle lengte van een raampartij toegepast en is in dat geval een vrijstaande radiator.

Mede afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas heeft de plintradiator de functie om de koudeval door het raam tegen te gaan.

De radiator voor het raam wordt vaak in combinatie met vloerverwarming toegepast, met name als het gebruik van de ruimte lastig is te voorspellen.

Het voordeel van een plintradiator is de relatief slanke vormgeving en de positie laag boven de vloer waardoor ze minder opvalt in het interieur, in tegenstelling tot de paneel of ledenradiator. 

Paneelradiator

De ouderwetse paneelradiator of ledenradiator is niet geschikt voor lage temperaturen.

Wist u dat het verwarmen met lage aanvoertemperaturen (35-55C) energetisch gunstiger is dan met hoge temperaturen (75-85C) en daarmee ook gunstiger voor uw portemonnee.

Het is dan ook raadzaam om hiermee bij de aanschaf van een nieuwe plintradiator rekening te houden. 

Lage temperatuur?

Een convector radiator is zeer geschikt om met lage temperaturen te verwarmen.

De convector radiator heeft weinig watervolume en veel lamellen waardoor deze veel sneller opwarmt en de warmte afgeeft dan de paneelradiator die veel water en weinig lamellen bevat.

Kies voor de toekomst!

Met een stijgende energieprijs in het vooruitzicht is het raadzaam bij de aanschaf van een plintradiator te overwegen om het type convector-radiator te kiezen.

Daarbij maakt u met de keuze voor een convector radiator uw gehele installatie (in fasen) geschikt voor lage temperaturen en daarmee klaar voor de radiatorombouw naar een elektrische installatie (gasloos).

Zitten op de verwarming

Ondanks het slanke het ontwerp van veel plintradiatoren, blijft de plintradiator vaak een sta-in-de-weg.

Veel mensen hebben de behoefte om lekker bij het raam te zitten en leggen een kussen op de radiator om hiermee een zitplek bij het raam te creëren te benutten. 

Dit heeft meerdere producenten van radiatoren geïnspireerd om een radiatorbank te maken die je over de plintradiator heen kunt zetten.

Zo zijn er meerder eye-catchers, bijvoorbeeld van het exclusieve Deense merk Blendwerk.

Radiator 10 cm verlagen!

In moderne huizen zie je vaak dat plintradiatoren van het merk Jaga (type Tempo) zijn toegepast. Vaak hebben deze radiatoren een hoogte van rond de 40 cm.

Weet u dat het in veel gevallen mogelijk om de behuizing te verlagen waardoor het uitzicht minder door de radiator wordt beperkt. Kijk in de video hoe u de Jaga radiator met 10 cm kunt verlagen!

Waar koop je een plintradiator?

De Belgische radiatorenfabrikant Jaga is een van de eerste fabrikanten die de ontwikkeling van energiezuinige radiatoren tot haar speerpunt maakte.

In veel appartementen complexen en de utiliteitsbouw worden sinds decenia de Jaga plintradiatoren toegepast. 

Gezien de stijgende behoefte om ook woningen te kunnen koelen is het belangrijk de installatiekeuze hierop af te stemmen.

De Jaga radiatoren zijn ook geschikt om mee te koelen. Ook Vasco plintradiatoren worden veel toegepast.

Let erop dat u voor een Vasco plintradiator met een convector kiest. 

Offerte of stofstalen ontvangen?

Bent u enthousiast geworden? Ontvang dan een offerte of stofstaal in huis!